thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Fel bevochten topper Club-Standard eindigt op 2-2

De topper van zondagnamiddag tussen Club Brugge en Standard is op 2-2 geëindigd. Standard kwam na een half uur op 0-1 na een own-goal van Simaeys, maar Vargas zette de thuisploeg op rozen door net voor en net na de rust te scoren. Halverwege de tweede helft zette Cyriac echter de 2-2 eindstand op de borden. In de slotfase moesten beide ploegen nog met tien verder na rode kaarten voor Simaeys en Ciman.

drombouts

In de stand staat Standard met 24 punten nu naast Anderlecht, dat vanavond nog tegen de leider Racing Genk speelt, op een derde plaats. Club Brugge (20 punten) klimt over Kortrijk naar de achtste plaats.

De Rouches kwamen na een half uur op voorsprong via een own-goal van Jeroen Simaeys die een vrije trap verkeerd op zijn hoofd kreeg.

Club Brugge liet zich niet van de wijs brengen en reageerde sterk. Net voor de rust kreeg Bolat een hoge bal niet goed weg waarna Vargas bedankte met een omhaal. De Venezolaan scoorde in de 54ste minuut zijn tweede doelpunt na een diepe pass van Kouemaha.

Standard was even de kluts kwijt tot Cyriac de 2-2 maakte nadat Witsel zijn kopbal op de bal zag belanden. Beide ploegen speelden de laatste tien minuten met een man minder na de uitsluitingen van Laurent Ciman en Simaeys, die allebei een tweede gele kaart kregen. Het bleef daarna 2-2.