Man met gebroken rug gewoon naar huis gestuurd

Een Nederlander uit Hilversum viel vorige week van een dak en trok met pijnlijke leden naar een medisch centrum in Utrecht. Daar werd wel een gebroken arm vastgesteld en behandeld, maar ondanks helse pijnen en morfine werd de man met een gebroken rug en bovendien "in zijn onderbroek" gewoon naar huis gestuurd.

ghouben

Het is nog niet zeker of Marco Ekema klacht zal indienen tegen het ziekenhuis. De arts die Ekema naar huis stuurde, heeft zich wel geëxcuseerd en komt nu elke dag kijken hoe het gaat. Ekema hield aan de val van het dak van de bloemenwinkel van zijn vrouw niet alleen een gebroken arm maar ook gebroken ruggenwervels, een gebroken stuitbeen en een gebroken heiligbeen over.

"Mijn zus, schoonbroer en ik hebben gepraat als Brugman om hem te laten opnemen. Maar dat kon niet. Het was druk, er waren wel ergere gevallen, zei die arts. Marco verging van de pijn, ondanks de morfine. De verpleging heeft hem zonder pardon in de bestuurdersstoel van mijn de auto van mijn schoonbroer geduwd", zo zegt de vrouw van Marco in De Telegraaf.

Hoogtewerker

In het ziekenhuis werd de kleding van Marco afgeknipt om hem te onderzoeken, maar er was geen reservekleding. En dus moest Marco in zijn onderbroek naar huis. Het duurde meer dan een uur om Marco met de hulp van vijf mensen in zijn appartement te krijgen. Marco's huisarts zag gelukkig wel de ernst van de situatie in en liet een hoogtewerker van de brandweer komen om de man weer naar het ziekenhuis te brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer