Els Clottemans veroordeeld tot 30 jaar opsluiting

Print
Els Clottemans veroordeeld tot 30 jaar opsluiting

Els Clottemans veroordeeld tot 30 jaar opsluiting

Els Clottemans is door het assisenhof in Tongeren veroordeeld tot 30 jaar opsluiting voor de moord op Els Van Doren. Dat is zopas bekendgemaakt.

In de voormiddag kwamen openbaar aanklager Patrick Boyen en de meesters Vic Van Aelst en Katrien Van der Straeten nog aan het woord. Boyen vond het niet meer dan normaal dat Clottemans voor de moord de zwaarst mogelijke straf opgelegd zou krijgen.

Maar de 12-koppige jury en de 3 onderzoeksrechters waren iets milder dan Boyen en hielden rekening met Clottemans' "gehavende persoonlijkheid". Ze veroordeelden de vrouw dan ook niet tot levenslang, maar wel tot 30 jaar cel.

Volgens de voorzitter waren er vanuit de feiten geen verzachtende omstandigheden. "De feiten zijn zwaarwichtig en gruwelijk. Els Van Doren moet zeer bewust haar naderend einde hebben meegemaakt", klonk het.

"Ontgoocheld"

Katrien Van der Straeten gaf na de uitspraak aan dat Clottemans het erg moeilijk heeft. "Ze zit constant te wenen. Ze is vertrokken vanuit het standpunt dat ze onschuldig is. Dat heeft ze altijd gedacht", aldus de vrouw. Ook Clottemans' moeder zou ingestort zijn.

Over Clottemans zelf zegt de advocate dat ze het aangenaam persoon vond. "Ik heb nooit een conflict met haar gehad. Ik geloofde haar. Alles wat getoetst kon worden, bleek te kloppen".

Van der Straeten vermoedt dat Clottemans naar Cassatie zal trekken. Als ze dat wil doen, dan moet ze dat binnen de 15 dagen beslissen.

Vic Van Aelst gaf dan weer aan te hopen dat zijn cliënte de komende tijd tot inzicht zal komen, nu anderen over haar schuld hebben geoordeeld.

Herbeleef de laatste procesdag: