Geen staking op Zaventem

Print
Geen staking op Zaventem

Geen staking op Zaventem

Wie op reis wil vertrekken vanop Zaventem kan opgelucht ademen. De dreiging van acties die de luchthaven zouden lamleggen, is afgewend.

De vakbonden hadden met acties gedreigd bij de The Brussels Airport Company, de uitbater van de luchthaven. Dinsdag zaten ze met de directie rond de tafel. Dat leverde voldoende op om de geplande acties even in de koelkast te stoppen. Op 25 oktober zal er worden voortgepraat. Komt er dan geen voldoende oplossing uit de bus, kan er alsnog tot actie worden overgegaan.

Directie en vakbonden kwamen volgens de liberale vakbond tot akkoord over de onmiddellijke aanwerving van negen personeelsleden met een contract van onbepaalde duur en zes met contracten van bepaalde duur.

Bij de volgende bijeenkomst zullen de personeelsbehoeften in andere afdelingen worden geëvalueerd. Ook het statuut van de werknemers komt dan aan bod. Een deel van de werknemers werkte vroeger immers voor de Regie der Luchtwegen, een overheidsinstantie, waardoor ze extra bescherming claimen. Ook over de evaluatiemethoden voor het personeel en de organisatie van het sociaal overleg zal nog worden gedebatteerd.

JVG