Real klopt AC Milaan in Champions League

Print
Real klopt AC Milaan in Champions League

Real klopt AC Milaan in Champions League

In de Champions League is de topper Real Madrid-AC Milaan van dinsdagavond op 2-0 geëindigd. Bayern München kon maar nipt winnen tegen het Roemeense Cluj (3-2) en Arsenal won op eigen veld overtuigend van Shakhtar Donetsk met 5-1.

In groep E viel wellicht de grootste verrassing van de derde speeldag in de Champions League-poulefase. Het Zwitserse Bazel versloeg AS Roma in de Italiaanse hoofdstad met 1-3. Bayern won thuis erg moeizaam tegen Cluj met 3-2.

In de stand staat Bayern nu aan de leiding met 9 op 9, gevolgd door Cluj, Bazel en AS Roma (alle drie 3 punten).

Groep F

Geen verrassingen in groep F. Chelsea stond aan de rust 0-2 voor tegen Spartak Moskou en de Engelsen behielden die score tot het einde. Marseille boekte op eigen veld een broodnodige overwinning. Ze klopten het Slowaakse Zilina met 1-0.

Chelsea blijft autoritair aan de leiding met 9 punten. Spartak Moskou volgt op drie punten en Marseille is nu derde met 3 punten. Zilina heeft nog geen enkel punt.

Groep G

In groep G won Real Madrid de topper van AC Milaan met 2-0. De goals van Ronaldo en Özil vielen in het eerste kwartier. In Amsterdam werd het een spannende avond. Ajax stond aan de rust 2-0 voor, maar gaf het nadien bijna uit handen. De Nederlanders pakten een rode kaart (Ooijer) en lieten Auxerre nog terugkomen tot 2-1.

Real Madrid is met 9 op 9 al bijna zeker van de volgende ronde. AC Milaan en Ajax hebben allebei vier punten. Auxerre staat laatste met 0 punten.

Groep H

In de laatste groep won Braga met 2-0 van Partizan. Arsenal bezorgde de fans een prachtige avond. De ploeg van Arsène Wenger won met 5-1 van Shakhtar Donetsk.

In de stand van groep H leidt Arsenal met 9 punten, gevolgd door Shakhtar Donetsk (6 punten), Braga (3 punten) en Partizan (0).