Lotto-ploeg met Van den Broeck, Greipel én Gilbert naar Tour

Print
Lotto-ploeg met Van den Broeck, Greipel én Gilbert naar Tour

Lotto-ploeg met Van den Broeck, Greipel én Gilbert naar Tour

De teammanager van Omega Pharma-Lotto, Marc Sergeant, is erg blij met het parcours van de volgende Tour en is van plan een superploeg naar Frankrijk te sturen. Naast revelatie Jurgen Van den Broeck, zullen ook nieuwkomer Andre Greipel en Philippe Gilbert normaal aan de start verschijnen volgende zomer.

Lees ook Tour 2011 zonder proloog en met 4 aankomsten bergop

"Het wordt een ronde voor de klimmers door het geringe aantal tijdritkilometers", zei Sergeant dinsdag na de Tourvoorstelling op Cyclingnews. "De derde week wordt, zoals altijd, beslissend."

Het parcours lijkt op maat van Jurgen Van den Broeck, vijfde in de Tour van dit jaar, waardoor de verwachtingen nu al hooggespannen zijn. "Met het vertrouwen dat hij nu heeft en de inspanningen die hij heeft geleverd, kan Jurgen inderdaad beter doen", zegt Sergeant. "Maar dan zal hij wel moeten aanvallen."

Met de komst van de Duitse spurtbom Andre Greipel, kan Omega Pharma-Lotto weer op twee paarden wedden zoals vroeger met Cadel Evans en Robbie McEwen. "We hebben Greipel beloofd dat hij naar de Tour kan en dat zal gebeuren, ook al krijgen de spurters volgend jaar weinig kansen."

Naast Van den Broeck en Greipel, wil Sergeant ook Gilbert weer in de Tour zien. Voor de winnaar van de Ronde van Lombardije zijn er vooral mogelijkheden in de eerste week.