Rooney wil weg bij Manchester United

Print
Rooney wil weg bij Manchester United

Rooney wil weg bij Manchester United

Sir Alex Ferguson, de 68-jarige manager van Manchester United, heeft dinsdag bevestigd dat de bijna 24-jarige steraanvaller Wayne Rooney de club wil verlaten.

"Ik heb met hem gesproken en hij heeft me bevestigd dat hij de club wil verlaten. Ik was verbaasd en teleurgesteld om dat te horen. Niemand hier begrijpt het. Enkele maanden geleden verklaarde hij nog dat hij bij de beste club ter wereld zat. We weten echt niet wat hem op andere gedachten gebracht heeft", verduidelijkte de Schotse manager op de clubwebsite.

Ferguson en het bestuur van Manchester United waren echter al van in augustus op de hoogte van de plannen van de aanvaller. De manager van Rooney meldde toen aan David Gill, CEO van de club, dat de aanvaller zijn huidige contract, dat tot 2012 loopt, niet wilde verlengen.

Na zeven seizoenen bij Manchester United leek er laatste tijd een haar in de boter te zitten tussen Rooney en de club. De Engelsman zat meer dan hem lief was op de bank en bovendien verklaarde Ferguson dat de spits geblesseerd was terwijl de speler dat altijd ontkend heeft.

De aanvaller kwam ook in opspraak omdat hij zijn vrouw tijdens haar zwangerschap zou hebben bedrogen.