Koning zet woensdag vijfde consultatieronde voort

Print
Koning zet woensdag vijfde consultatieronde voort

Koning zet woensdag vijfde consultatieronde voort

Koning Albert II zet woensdag zijn consultaties van de partijvoorzitters voort. Na dinsdag de voorzitters van de groenen te hebben ontvangen, mogen woensdag de leiders van cdH, sp.a en CD&V langskomen op het kasteel van Laken. De liberalen kregen tot nu toe nog geen uitnodiging van het paleis.

De vorst is dinsdag begonnen aan het vijfde rondje consultaties sinds de verkiezingen van 13 juni. Slechts twee weken na de vorige ontmoetingen, staat al een nieuwe reeks op het programma. Jean-Michel Javaux (Ecolo) en Wouter Van Besien (Groen!) mochten dinsdag de spits afbijten.

Woensdag is het de beurt aan cdH-voorzitster Joëlle Milquet, sp.a-voorzitster Caroline Gennez en hun CD&V-collega Wouter Beke. Normaal gezien volgen nadien nog PS en N-VA, hoewel de Vlaams-nationalisten niet verwachten dat ze na de audiëntie van Bart De Wever van maandag nog eens op het bordes mogen verschijnen.

De liberalen, zowel Open Vld als MR, kregen tot nu toe nog geen uitnodiging van het paleis. Of die er later nog komt, is nog niet duidelijk. Aangezien de partijen langskomen van groot naar klein, had Open Vld zeker voor CD&V moeten komen, maar dat is dus niet het geval.