15 jaar cel geëist voor 16-jarige die taxichauffeur wilde vermoorden

Print
Het openbaar ministerie heeft 15 jaar cel en een terbeschikkingstelling van de regering gedurende 10 jaar geëist tegen een 18-jarige uit Borsbeek. De jongeman had op 16-jarige leeftijd een taxichauffeur proberen te vermoorden. Hij wordt ook nog vervolgd voor andere feiten, waaronder de aanranding van zijn ex-vriendin.

De zaak kwam dinsdag voor de bijzondere jeugdkamer van de correctionele rechtbank van Antwerpen. De taxichauffeur was op 28 maart 2009 naar Hoboken geroepen, waar de beklaagde en een 15-jarige kompaan instapten. Toen de chauffeur wilde vertrekken, sloeg de beklaagde een lange veter rond zijn hals en trok die aan tot de man het bewustzijn verloor.

Toen hij weer bijkwam, gaf de beklaagde hem vuistslagen en trok zijn kompaan de veter opnieuw aan tot hij hen vertelde waar zijn geld lag. De taxichauffeur werd vervolgens nogmaals gewurgd, deze keer met de blote handen, uit de wagen gesleurd en zwaar geslagen.

De jongens lieten hem voor dood achter en gingen er met zijn geld en taxi vandoor. De man overleefde de feiten en de politie arresteerde de jongeren enkele dagen later. De beklaagde gaf toe dat de overval gepland was en dat het de bedoeling was om het slachtoffer te doden.

De beklaagde, die alleen terecht stond aangezien zijn kompaan nog te jong was om voor de bijzondere jeugdkamer te komen, wordt ook vervolgd voor slagen aan een begeleider van De Hutten in Mol, de aanranding van zijn ex-vriendin en drie autodiefstallen.

Drie slachtoffers eisen in totaal zowat 37.000 euro aan schadevergoedingen. Het vonnis volgt op 16 november.