A12 richting Nederland komend weekend afgesloten

Print
A12 richting Nederland komend weekend afgesloten

A12 richting Nederland komend weekend afgesloten

De A12 autosnelweg richting Nederland zal komend weekend worden afgesloten voor onderhoudswerken. Dat maakt het Agentschap Wegen en Verkeer dinsdag bekend.

Vanaf zaterdag 7 uur tot maandag 6 uur wordt de volledige snelweg afgesloten vanaf de R2 tot en met Zandvliet. Ook alle tussenliggende op- en afritten zijn dan verboden terrein. Het verkeer kan omrijden via de R2, afrit Lillo en de Scheldelaan.

Daarnaast wordt ook de afrit Stabroek afgesloten van woensdag 6 uur tot en met maandag 5 uur. Er is een lokale omleiding voorzien via de afrit Berendrecht en de oprit A12 richting Antwerpen.

Diezelfde afrit Berendrecht is dinsdag dan weer afgesloten tot 20 uur. Daar is een omleiding opgezet via het complex Zandvliet en A12. De oprit Berendrecht is momenteel afgesloten tot woensdagavond 20 uur. Omleiding via Abtsdreef en oprit Stabroek.

Vanaf maandag 6 uur wordt er ook gewerkt in de richting van Antwerpen. Eerst wordt de linkerrijstrook aangepakt, aansluitend de rechterrijstrook en de op- en afritten. Het Agentschap Wegen en Verkeer benadrukt dat de werken, die op 6 oktober startten, op schema zitten. De totale werkduur wordt geschat op twee maanden.