Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Comateuze Ariel Sharon als kunst (video)

Een levensgroot beeld van de voormalige Israëlische premier Ariel Sharon wordt binnenkort onthuld in een kunstgallerij in Tel Aviv.

ssimons

Het beeld is een werk van de Israëlische kunstenaar Noam Braslavsky. Het toont hoe Sharon in bed ligt, zoals hij ook in werkelijkheid al vier jaar aan zijn ziekenhuisbed in Tel Aviv gekluisterd is, sinds hij in 2006 een hersenbloeding kreeg en in een coma verzeilde.

Te zien is hoe Sharon met zijn ogen open ligt, terwijl hij aan een infuus gekoppeld is. Opmerkelijk is dat de installatie lijkt te ademen, "een allegorie voor de traagheid en onbeweeglijkheid van de Israëlische politiek, met open ogen die niet kunnen zien".

Bekijk ook deze YouTube-video:

Vegetatieve staat

De toestand van Sharon wordt door de dokters van het Chaim Sheba ziekenhuis intussen als stabiel omschreven. Toch bevindt de ex-premier zich in een vegetatieve staat.

"Hij slaapt soms en overdag opent hij zijn ogen. Soms denkt zijn familie dat er herkenning is", stelt Shlomo Segev, die de persoonlijke dokter en een vriend van Sharon was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer