Hasselaar Ludo Claesen componeert en dirigeert vrijdag eigen werk

Print
Hasselt - Stevoortenaar Ludo Claesen heeft zijn eerste 'full-CD' klaar. Om die te lanceren dirigeert hij vrijdagavond het 'Collegium Instrumentale' en het 'Kamerkoor van Maastricht' bij de uitvoering van die 18 klassieke werken.
"Behoorlijk uniek want meestal eindigt het werk van de componist na het schrijven van zijn werk, wat een heel individueel gebeuren is", geeft Ludo Claesen aan. Hij is overigens geen onbekende want naast zijn docent-zijn aan het conservatorium van Maastricht en het Leuvense Lemmensinstituut, dirigeert Claesen gerenommeerde koren in Leuven, Eupen, Maastricht en het Hasselt Kathedraalkoor. "Ik schrijf dan ook hoofdzakelijk geestelijke koormuziek met bijbelse en spirituele inslag", vertelt Claesen.

Het concert 'Claesen meets Claesen' gaat vrijdag 22 oktober door in de Hasseltse Virga Jessebasiliek. Aanvang: 20 uur. Tickets kosten tussen 11 en 14 euro. Bij die gelegenheid kan je ook de CD kopen aan 15 euro. Later kan je de CD rechtstreeks bestellen ludo.claesen@telenet.be .

Dirk JACOBS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio