Twee verdachten van overval op juwelier opgepakt

Print
Drie gewapende jongemannen hebben maandagnamiddag een overval gepleegd op een juwelierszaak op de Turnhoutsebaan. Ze gingen er vandoor met enkele juwelen, maar twee onder hen konden nadien worden ingerekend door de politie.

Rond 16.30 uur was een juwelier, een 52-jarige man uit Borgerhout, aan het werk in zijn atelier achterin zijn zaak op Turnhoutsebaan, ongeveer ter hoogte van zaal De Roma. Hij hoorde de bel van de inkomdeur en ging daarop naar de winkelruimte.

Alarm

Daar zag hij drie jonge gasten met een kap over het hoofd, een vierde verdachte stond buiten op de uitkijk. De juwelier wist onmiddellijk dat het om een overval ging. Hij kon de toegangsdeur naar het atelier sluiten en een alarmknop indrukken.

Inmiddels hadden de drie verdachten al de kans gezien enkele horloges en andere kleinere juwelen buit te maken. De juwelen lagen in een vitrine die de daders eigenhandig hadden opengemaakt.

Schermutseling

Het slachtoffer probeerde één van de verdachten tegen te houden toen die de winkel wilde verlaten. Het kwam tot een korte schermutseling waarbij de juwelier licht gewond raakte.

De vier verdachten gingen ervandoor, drie van hen via de Blijde Inkomstraat richting Generaal Montgomeryplein. Het slachtoffer ging die drie achterna op de fiets. Intussen waren ook enkele politiepatrouilles van de feiten op de hoogte.

Twee van de drie verdachten konden worden opgepakt. Eén van hen in de Prins Leopoldstraat, de andere – die nog probeerde weg te komen – aan het Luitenant Nayaertplein. De twee andere verdachten konden zich uit de voeten maken.

Buit gerecupereerd

Tijdens verder onderzoek bleek dat een deel van de buit kon worden gerecupereerd. Eén van de verdachten had juwelen achtergelaten, na de schermutseling, in de inkomhal van de winkel. Enkele horloges werden teruggevonden onder een geparkeerde auto in de Blijde Inkomstraat.

Korte tijd na de feiten werden onder een geparkeerde wagen in de Langstraat, langs de route die de verdachten te voet hadden afgelegd, ook een keukenmes, handschoenen en een handvuurwapen teruggevonden. Naar alle waarschijnlijkheid werden die daar ook door de verdachten weggeworpen.

De twee opgepakte verdachten, twee jonge mannen van respectievelijk 18 jaar uit Antwerpen-Kiel en van 17 jaar uit Borgerhout, ontkennen alle betrokkenheid bij de feiten. Ze bleven aangehouden en werden vanmorgen voorgeleid op het gerechtshof en de jeugdrechtbank.