Duo slaat jongen in elkaar voor fietsverlichting

Print
Zutendaal - De 19-jarige M.T. uit Genk en de 27-jarige B.F. uit Zutendaal werden door de strafrechter van Tongeren veroordeeld wegens slagen en verwondingen én diefstal met geweld.

De feiten dateren uit oktober 2009. Het duo ging een minderjarige jongen te lijf omdat ze het hadden gemunt op zijn fietsverlichting. Ze bedreigden hun slachtoffer en deelden enkele raken klappen uit. Daarnaast moesten de twee beklaagden zich ook verantwoorden voor de diefstal van een bromfiets van het merk Honda.

Zelf hielden de beklaagden vol dat ze de bromfiets hadden gevonden in een bos. Uit onderzoek bleek echter dat de bromfiets in oktober 2009 werd gestolen uit een garage. Tenslotte werd één van hen beticht van een inbraak in een speelgoedwinkel. Daarbij werden enkele videospelletjes buitgemaakt. B.F. gaf die feiten toe en verklaarde dat zijn daden te wijten waren aan zijn overdadig alcoholgebruik.

Zijn jongere kompaan M.T. stond in een apart dossier terecht voor slagen en verwondingen. In 2009 kreeg hij het aan de stok met een treinbegeleider. De reden achter zijn uiterst agressief gedrag bleek opvallend banaal. De treinbegeleider was niet opgezet met de manier waarop M.T. zijn hond sloeg en sprak hem aan. De beklaagde repliceerde met geweld.

“Hij moest zich maar niet moeien met mijn zaken“, verklaarde M.T.. De 19-jarige M.T. uit Genk werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden, maar hij moet wel voldoen aan een aantal strikte voorwaarden. Zo moet hij een cursus sociale vaardigheden volgen.

De 27-jarige Zutendalenaar B.F. kreeg een werkstraf van 120 uren. Als hij zich niet houdt aan de uitspraak, wordt die werkstraf omgezet in een gevangenisstraf van 8 maanden.

KhSe


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio