Ex-profwielrenner Rivera weer schuldig aan oplichting

Print
Ex-profwielrenner Rivera weer schuldig aan oplichting

Ex-profwielrenner Rivera weer schuldig aan oplichting

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft de voormalige profwielrenner Gianni Rivera (36) uit Genk nog maar eens veroordeeld wegens diefstal, valsheid in geschrifte en oplichting.

De aan lager wal geraakte Rivera maakte zich de afgelopen jaren wel vaker schuldig aan gelijkaardige feiten. Daarvoor liep hij ook al effectieve gevangenisstraffen op.

In januari 2009 sloeg hij weer toe aan een tankstation in Genk. Daar kocht hij een pakje sigaretten en een fles chocomelk. Bovendien tankte hij zijn wagen vol. In totaal goed voor een bedrag van 31 euro. Zodra het tijd was om af te rekenen, vertelde hij de uitbater dat hij Steven Baerts heette en zijn portefeuille thuis was vergeten.

Amper een maand later probeerde hij een Porsche te leasen in Grâce-Hollogne en gebruikte hij een vals btw-nummer op de bestelbon.

In het vonnis wordt de ex-profwielrenner omschreven als een echte beroepsoplichter die zich de afgelopen jaren al schuldig maakte aan gelijkaardige feiten. De strafrechter legde hem daarom een gevangenisstraf van acht maanden en een geldboete van 550 euro op.

KhSe