Food

Flan van paarse aubergines

Print

Flan van paarse aubergines

Ingrediënten :

3 aubergines, grof zeezout, arachideolie, 1 teentje knoflook, flinke bos basilicum, peper en zout, 7 à 8 eieren, 50 g parmezaanse kaas, 1/4 l melk, 35 g boter, 65 g bloem.

Bereiding :

1 Halveer de aubergines, bestrooi ze met grof zeezout, laat een uurtje inwerken en knijp vervolgens goed uit.

Laat ze bijkomen op een stukje keukenrol. Frituur de aubergines en laat opnieuw bekomen op keukenpapier.

2 Maak een dikke bechamel van de melk, boter en bloem.

3 Draai de aubergines, knofl ook, basilicum, peper en zout door de vleesmolen (of pureer in de keukenrobot, maar gebruik de pulseknop opdat je er geen te dunne pap van maakt). Roer de massa door de bechamel en meng er één voor één de eieren onder. Voeg op het laatst de geraspte kaas toe.

4 Vet 4 souffl évormpjes in met licht gesmolten boter en leg op de bodem een aangepast stukje boterpapier. Giet de vulling erin en zet de vormpjes in een ovenschaal. Giet heet water in de schaal, tot ongeveer anderhalve cm van de rand van de vormpjes en schuif de schaal in de voorverwarmde oven op 150 °C. Laat de flans in 20 à 30 minuten stollen.

www.ambiance.be

Niet te missen