Seks & Relaties

Moeder zet dochter van 2 op dieet: "ik wil geen vet kind" + poll

Print

Moeder zet dochter van 2 op dieet: ik wil geen vet kind + poll

Een Britse moeder heeft haar kind al vanaf haar tweede verjaardag op een uiterst streng dieet gezet. "Ik wil geen vet kind", is haar uitleg. Maar Britse wetenschappers vrezen voor het ergste.

Aly Gilardoni is zelf obees en is daar naar eigen zeggen door getekend.

"Mijn hele leven heb ik moeten leven met mijn overgewicht. Overal moest ik verantwoording afleggen, dat wil ik niet voor mijn kind. Bovendien is iedereen in onze familie te dik, dus het zit in de genen."

Daarom zette Gilardoni haar kind al vanaf haar 2de verjaardag op een zwaar dieet. Het kind krijgt amper 700 calorieën per dag, terwijl dat normaal gezien minstens 1.000 calorieën meer zouden moeten zijn. Professoren vrezen dan ook, dat het kind ondervoed wordt. "Gilardoni moet dringend een psychiater bezoeken. Ze reflecteert haar eigen problemen op haar dochter."

Een recent onderzoek toonde aan dat Gilardoni's dochter 3 kilo onder haar gewicht zit, maar voor de rest gezond is. Moederlief blijft ondertussen alsmaar meer bijkomen. "Wanneer mijn dochter slapen is, eet ik massa's junkfood. Soms voel ik me schuldig, dat ik zoveel lekkers eet en haar niets geef. Maar het is voor haar eigen goed."

Niet te missen