Pukkelpop viert 25-jarig bestaan met muziekquiz

Print
Pukkelpop viert 25-jarig bestaan met muziekquiz

Pukkelpop viert 25-jarig bestaan met muziekquiz

Hasselt - Naar aanleiding van de succesvolle zomereditie wou de organisatie van het Pukkelpop-festival haar 25ste verjaardag nog eens in de kijker zetten met een muziekquiz in het Cultureel Centrum te Hasselt op 16 oktober. De prijzen gingen van een fles bubbels tot VIP tickets en backstage rondleidingen.

De organisatie zorgde ervoor dat zowel de eerdere generaties als de jongere Pukkelpoppers konden deelnemen en dat iedereen iets wist. Je kon de spanning en strijdlust voelen in de overvolle zaal. Eerst werden de spelregels uitgelegd voor een goed verloop en daarbij was er één gouden regel: geen discussies met de jury.

VIP tickets

In totaal waren er tien rondes. De deelnemers kregen korte fragmenten, ontbrekende stukken in affiches, kruiswoordraadsels en het raden van muziek doorheen de Pukkelpopgeschiedenis. Iedereen kreeg een prijs, zowel verliezers als winnaars. De meesten gingen natuurlijk voor de hoofdprijs: vier VIP-tickets voor Pukkelpop 2011. De andere prijzen waren: backstage rondleidingen, Pukkelpop headphones, ‘25 jaar Pukkelpop’-boeken, cd's en nog zoveel meer. De sfeer zat er goed in: er werd gelachen, goed gedronken en af en toe gevloekt als een ploeg een fout antwoord gaf.

De presentator

Niemand minder dan Pukkelpop presentator Luc Janssen leidde de quiz in goede banen. Hij is al enkele jaren een vaste waarde op Pukkelpop en Rock Werchter. Hij geeft aan iedere presentatie zijn eigen touch, doet hier en daar eens een gewaagde uitspraak, of vertelt een verhaal over wat hij heeft meegemaakt op Pukkelpop en gaat dan plots helemaal uit de bol op het podium bij de hit ‘Heads will roll’.

Winnaars

De gelukkige winnaars – ‘Sonic Dead Monkey’ - gingen uiteindelijk naar huis met een hele hoop prijzen. Zij mochten de hoofdprijs in ontvangst nemen uit handen van de presentator Luc Janssen en organisator Chokri Mahassine. Op de tweede plaats stonden de ‘Metal Mickeys’ en als derde ‘Lsd soundsystem’.

© 2010 – StampMedia – Laurens Pesa


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio