Turnhout blinkt uit bij Philips-groep

Turnhout blinkt uit bij Philips-groep

Turnhout blinkt uit bij Philips-groep

Philips draait weer op volle toeren. In de grootste Belgische productie-eenheid in Turnhout zijn de afgelopen maanden zelfs 200 extra tijdelijke werknemers in dienst genomen.

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips realiseerde tijdens het derde kwartaal een omzet van 6,2 miljard euro. Dit is 10% meer dan in diezelfde periode van 2009. Het zijn vooral de industriële markten die het goed doen, zoals de verkoop van industriële lichtapparatuur. Dit is de sterkste markt voor de fabriek van Philips in Turnhout. Turnhout moet het vooral hebben van HID-lampen. Dit zijn hogedrukontladingslampen die geïnstalleerd worden op voetbalterreinen en industriële sites.

De verkoop van de HID-apparatuur loopt als een trein. “Wij hebben daarom 200 tijdelijke werkkrachten in dienst kunnen nemen”, zegt Anneleen Van Troost van Philips. Die versterken de werkbasis van de 1.640 vaste personeelsleden.

Na de herstructureringen van de afgelopen jaren is de fabriek van Turnhout vrijwel de enige grote industriële activiteit die Philips in België nog overhoudt. Alleen in Brugge en Leuven worden nog wat onderzoeksactiviteiten ontwikkeld.

Massive

Het Nederlandse concern nam enkele tijd geleden nog de lichtactiviteiten van het Vlaamse familiebedrijf Massive over. De vestigingen in Kontich en Wommelgem werken voornamelijk voor de brede consumentenmarkt.

MB