Peeters: "Nieuwe verkiezingen zijn geen alternatief"

Print
Peeters: "Nieuwe verkiezingen zijn geen alternatief"

Peeters: Nieuwe verkiezingen zijn geen alternatief

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is momenteel op een driedaagse economische missie in het Russische Sint-Petersburg. Toch heeft hij al gereageerd op de nieuwe ontwikkelingen bij de regeringsonderhandelingen. "Nieuwe verkiezingen zijn geen alternatief", aldus Peeters.

Volgens Peeters is het goed dat Bart De Wever een tekst op tafel heeft gelegd. Hij roept de betrokken partijen ook op om voort te onderhandelen. "Daarom is het ook wijs dat Di Rupo voorstelt verdere gesprekken te voeren", aldus Peeters.

Export

In ieder geval vormen nieuwe verkiezingen volgens Peeters "geen alternatief". Intussen heeft de N-VA opnieuw een voorstel voor de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde ingediend in de Kamer. Peeters roept iedereen op om "koelbloedig en zakelijk" te blijven.

Dat sommige Franstalige politici gezegd hebben dat de Franstaligen moeten durven nadenken over onafhankelijkheid is volgens Peeters "onverstandig en onrealistisch". "Die uitspraken van Franstaligen voeden enkel die Vlamingen die willen doen geloven dat de onafhankelijkheid nabij is."

Peeters wijst in dat verband op de laatste exportcijfers, waarin Vlaanderen instaat voor 82,6 procent van de export, Wallonië voor 15,7 procent. "Hoe Wallonië met die cijfers onafhankelijkheid zou willen organiseren, is mij een raadsel", aldus nog Peeters.