Food

Voedsel combineren doet langer leven

Print

Voedsel combineren doet langer leven

Wanneer je erg gevarieerd eet en voedselcombinaties niet schuwt, kan je een pak langer leven. Dat is de algemene conclusie van 44 gezonde mensen tussen 50 en 75 jaar.

Tijdens het onderzoek werden de proefpersonen aan een erg gevarieerd dieet onderworpen.

In het voedselpatroon zaten antioxidanten, trage koolhydraten, omega-3-vetzuren, volkorenproducten, probiotica en vezels. Bovendien aten ze ook veel vis, gerst, proteïnen, fruit en azijn.

Nadien bleken de proefpersonen 33% minder cholesterol en 14% minder vet in hun bloed te hebben. De kans op bloedklonters was met 25% gedaald net als het risico op ontstekingen en hun geheugen en cognitieve functies waren verbeterd. Volgens de onderzoekers toont dit aan, dat je meer uit je voeding kan halen wanneer je bepaalde stoffen samen eet, dan wanneer je ze apart opeet.

Niet te missen