Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update dinsdag 19 oktober 7u30

Vanochtend trekt er reeds een eerste regenzone van west naar oost over de provincie. In het tweede deel van de voormiddag kan het tijdelijk wat droger worden maar namiddag trekken er talrijke buien over Limburg.

Een enkele bui kan dan ook gepaard gaan met een donderslag. De minima schommelen rond 6°C en namiddag wordt het maximaal 11 a 12°C. De wind waait matig uit zuidwestelijke tot later westelijke richting.

Woensdagochtend is het fris met minima in de buurt van +3°C. Bij toevallige opklaringen kan het in de vroege ochtend mogelijk nog iets kouder worden. Al snel krijgen we weer de volgende buien over ons heen en sommige buien kunnen bovendien een lading hagel aan boord hebben. Het blijft erg fris met maxima tot hooguit 8°C. Op de Ardense toppen kullen de eerste natte sneeuwvlokken dwarrelen, al wordt het overdag nog wel te warm om een wit tapijtje te kunnen vormen. Het is echter niet uitgesloten dat het er donderdagochtend tijdelijk wit is.

Donderdagochtend ligt de temperatuur maar net boven het vriespunt. Indien er rond zonsopkomst buien vallen kunnen deze tijdelijk een winterse lading meebrengen, eventueel dus wat natte sneeuw. De meeste buien blijven volgens de laatste berekeningen echter ten noorden van Limburg. Het wordt opnieuw niet veel warmer dan 7 a 8°C. Voormiddag waait er een vrij krachtige zuidwestenwind, namiddag wordt dat een matige westenwind.

Vrijdag wordt het iets minder fris met maxima rond 11°C en het blijft dan ook droog in Limburg. Er waait dan een matige zuidwestenwind.

Ook zaterdag blijft het een groot deel van de dag droog. De minima liggen rond +1°C in de Kempen tot +2 a +3°C elders. Het kan wel weer op de meeste plaatsen aan de grond vriezen. Voormiddag is het nog zonnig, namiddag verschijnen er stilaan meer wolken. De temperatuur loopt op tot zo'n 11°C en de zuidwestenwind trekt aan tot vrij krachtig. 's Avonds en in de nacht naar zondag trekt een regenzone van west naar oost over de provincie.

Zondag wordt een wisselvallige dag met droge perioden maar ook van tijd tot tijd een bui. Aan het temperatuurverloop verandert nauwelijks iets, ook de dagen nadien niet.

Ruben Weytjens

Niet te missen