Amerikanen betalen tienduizenden euro’s voor Mechelse herdershonden

Print
Amerikanen betalen tienduizenden euro’s voor Mechelse herdershonden

Amerikanen betalen tienduizenden euro’s voor Mechelse herdershonden

Amerikanen betalen makkelijk tussen de 5.000 en 15.000 euro voor een afgerichte, Mechelse herdershond. Onze honden zijn er gegeerd voor bewakingsopdrachten.

Discovery News meldt de cijfers. Amerikanen betalen waanzinnige prijzen voor goed afgerichte Mechelse herdershonden: tot bijna 100.000 euro. De Duitse herder blijft wel de populairste bewakingshond.

In ons land zijn er hondenmakelaars die niets anders doen dan Mechelaars africhten en uitvoeren. Yves Vannietvelt van Reality Dogs in Herselt exporteert een 20-tal Mechelse herders per jaar naar het buitenland.

Hobbyist

“Ik ben maar een hobbyist”, zegt hij, “er zijn veel grotere spelers op de markt. Die 100.000 euro lijkt me wel overdreven. Bij ons beginnen de prijzen voor een afgerichte, ‘gebruiksklare’ diensthond vanaf 5.000 euro tot maximum 15.000 euro. Dat zijn de prijzen die politiediensten willen betalen. Als je ziet wat sterren op tafel leggen voor een afgerichte Mechelaar, dan kom je in een hogere prijsklasse, tot 50.000 euro.”

Kapotgekweekt

Volgens Vannietvelt haalt de Mechelaar de Duitse herder in, omdat de Duitse herder de voorbije jaren kapotgekweekt is. De dieren lijden vaak aan fysieke, maar ook karakteriële klachten.

Vannietvelt zegt dat ook Vlaamse, kapitaalkrachtige gezinnen overschakelen van een alarminstallatie op een Mechelse herder.