Eén speekseltest op drie is positief

Print
Eén speekseltest  op drie is positief

Eén speekseltest op drie is positief

Over een paar weken zal in elke Limburgse politiezone de speekseltest zijn ingevoerd. Daarmee wordt de pakkans voor bestuurders die onder invloed van drugs rijden, zeer groot. Sinds de invoering van de test op 1 oktober werd in Limburg al bij 78 bestuurders een speekseltest afgenomen. 25 van hen waren positief.

De enige opmerking die de agenten hebben, is de ruime foutmarge van de speekseltest. Mensen die bekenden drugs te hebben gebruikt, testen daardoor toch negatief.

In de politiezones waar de test wel al werd gebruikt, is men zeer positief. “Eindelijk hebben we een middel om dit probleem aan te pakken”, zegt de Voerense politiechef Rik Vanderhoven. Als het van hem afhangt wordt iedereen die vanuit Maastricht de grens oversteekt aan een speekseltest onderworpen.

“Een noodzaak volgens mij, gezien we hier vlakbij Nederland zitten.” De zonechef heeft zelfs plannen om bij een grote controle eind dit jaar een dokter in te schakelen die na een positieve speekseltest meteen een bloedafname kan doen.

Maar dat de speekseltest net als de alcoholtest massaal wordt ingezet, is niet voor meteen: er zijn er nog te weinig.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio