Hoeselt kruipt naar 10.000 inwoners

Print
Hoeselt kruipt naar 10.000 inwoners

Hoeselt kruipt naar 10.000 inwoners

Hoeselt - Haalt Hoeselt binnen enkele jaren de kaap van tienduizend inwoners? Op 1 oktober 2010 waren er alvast 9611 Hoeselaren. Dit jaar zijn er al 140 bouwvergunningen afgeleverd waarvan 20 verkavelingen voor meerdere wooneenheden. En op de verkavelingen Middelste Kommen en Hondshof waar samen 153 wooneenheden voorzien zijn, kunnen de bouwwerken normaliter in 2011 starten.
Burgemeester Stulens: "De woonmarkt in Hoeselt doet het zeer goed en de vraag blijft groot. Daarom zijn we ook blij dat er eindelijk schot komt in de realisatie van Middelste Kommen en Het Hondshof. Hoeselt ligt goed in de markt omdat het een combinatie biedt van groen, uitgestrektheid en rust tezamen met een ruim aanbod vanuit de lokale handel, industrie, sport-, cultuur- en jeugdvoorzieningen en een heel pakket faciliteiten voor jongeren en senioren".

Annette Stulens: "Natuurlijk gaan we voor 10.000 inwoners maar dat is geen doel op zich. Met tienduizend inwoners krijg je meer bestuurlijke daadkracht met een extra-schepen en een hogere vertegenwoordiging in intergemeentelijke organen. Ja, de verloning van de schepenen en burgemeester bedraagt dan ook wat meer. Maar eigelijk vind ik dat enig bepalend looncriterium van aantal inwoners een onrechtvaardig systeeem. Een dorp van acht- of negenduizend inwoners besturen kost nu evenveel moeite als beleid voeren in een gemeente van tienduizend inwoners".

Fred Peeters

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio