Club Brugge vierde na winst tegen Zulte Waregem

Print
Club Brugge vierde na winst tegen Zulte Waregem

Club Brugge vierde na winst tegen Zulte Waregem

Voor de tweede keer in vijf jaar is Club Brugge erin geslaagd op het veld van Zulte Waregem te winnen. Club stond aan de rust al 1-3 voor, maar kreeg nog één tegendoelpunt binnen in de slotfase. Blauw-zwart rukt nu op naar de vierde plaats, Zulte Waregem blijft twaalfde.

Club Brugge kwam al na drie minuten op 0-1 toen Vargas de verdediging uitdribbelde en het mooi afmaakte. Vijf minuten later maakte Traoré echter de 1-1.

Daarna nam Club het heft weer volledig in handen. Nog voor de rust stond het 1-3. Kouemaha had na een half uur het geluk aan zijn kant en tien minuten later tikte Vargas zijn tweede doelpunt van de avond binnen.

De Bruggelingen kregen weinig tegenstand in de tweede helft. Toen Zulte Waregem in de 72ste minuut met tien verder moest na rood voor Karel D'Haene, leek de wedstrijd voorbij. Toch was het nog even bibberen voor Club toen Habibou vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte. Maar het bleef 2-3.

In de stand wipt Club Brugge voorlopig naar de vierde plaats. Met 19 punten volgt het op zeven punten van leider Racing Genk, twee van Anderlecht en één van Standard. Zulte Waregem blijft met 11 punten op de twaalfde plaats steken.