Thalys en Eurostar rijden maandag niet

Print
Thalys en Eurostar rijden maandag niet

Thalys en Eurostar rijden maandag niet

Als gevolg van de aangekondigde 24-urenstaking bij een deel van het NMBS-personeel, rijdt er maandag geen enkele Thalystrein. Ook bij Eurostar zal het verkeer ernstig verstoord worden.

Vanaf zondag 22 uur tot maandagavond zal er geen enkele Eurostartrein vertrekken of toekomen in Brussel-Zuid. Eurostar zet een beperkte busdienst in tussen Brussel en Rijsel, van waaruit er wel Eurostartreinen naar het Verenigd Koninkrijk vertrekken. Maar er wordt een erg grote toevloed verwacht voor deze bussen. De reistijden zullen bovendien aanzienlijk langer zijn, met vertragingen die tot 2 uur kunnen oplopen.

Eurostar raadt zijn reizigers dan ook aan om hun reis uit te stellen. Reizigers kunnen hun Eurostartickets binnen de 60 dagen omruilen voor een nieuwe reis binnen de 120 dagen.

Thalys

De tickets die voor de Thalys werden aangeschaft, kunnen worden omgeruild of terugbetaald. Dinsdag zal het verkeer hervat worden, maar ook dan is er nog altijd kans op een ernstige verstoringen van de dienstregeling.

Daarnaast zal het Thalysverkeer tijdens het weekend ook gehinderd worden door de stakingsacties in Frankrijk. Zaterdag worden de Thalystreinen 9499 en 9496 ("Dorsale wallonne") en 9317 (Parijs-Noord - Brussel-Zuid) afgeschaft. De treinen 9308, 9313 en 9454 (Oostende - Parijs en omgekeerd) rijden enkel tussen Brussel en Parijs.

Zondag worden de Thalystreinen 9499 en 9496 ("Dorsale wallonne") en 9365, 9369 en 9371 (Parijs-Noord - Brussel-Zuid) geschrapt. Voor de treinen tussen Parijs en Oostende met nummer 9350, 9327, 9455 en 9366, blijven de ritten beperkt tussen de Belgische en de Franse hoofdstad. Ook de andere Thalystreinen met vertrek uit of aankomst in Parijs-Noord kunnen tijdens het weekend vertraging oplopen.

Voor de laatste stand van zaken raadt Thalys zijn klanten aan om de website www.thalys.com te raadplegen.