"We willen dat hier een juiste uitspraak komt"

Print
"We willen dat hier een juiste uitspraak komt"

We willen dat hier een juiste uitspraak komt

De twee laatste getuigen op het assisenproces over de parachutemoord waren Ann en Jan Van Doren, de zus en de vader van slachtoffer Els Van Doren. "We willen dat hier een juiste uitspraak komt. Soms weten we gewoon niet waarom we hier zitten. Het gaat hier niet om foto's, die verkocht werden. De bedoeling is een dader aanduiden", zei Ann, waarmee ze doelde op allerlei incidenten die verwarring schepten op dit ophefmakend proces.

Zus Ann had eerder al aangevoeld dat Babs (Els Clottemans) een eigenaardig persoon was. "Ik kan het niet plaatsen dat zij toch nog als enige het lichaam van Els is gaan begroeten. Ik ben er nog boos om", aldus Ann, die aanhaalde dat zij in haar omgeving niemand kent, die zo'n gruwelijk moordplan kan uitvoeren. Ze voegde er nog aan toe dat de families De Wilde en Van Doren elk contact met de pers hebben gemeden omdat ze een sereen proces wilden.

De allerlaatste getuige was de 69-jarige vader Jan Van Doren. "Els was een heel lieve dochter. Ik kan zo moeilijk aanvaarden dat mijn dochter vermoord is. Ik sta er mee op en ik ga ermee slapen. Ik kan het niet aan dit proces hier in de zaal te volgen. De wereld en het leven zullen nooit meer zijn zoals vroeger", aldus vader Van Doren.