"Ik was fier op mama en ik ben dat nog altijd"

Print
"Ik was fier op mama en ik ben dat nog altijd"

Ik was fier op mama en ik ben dat nog altijd

"Ik had een mama waar ik fier op kon zijn en ik ben dat nog steeds", begon de 18-jarige Karol De Wilde haar getuigenis als dochter van slachtoffer Els Van Doren op het proces over de parachutemoord. "Mama was een ongelofelijk iemand. Ze luisterde altijd naar ons. Het ergste wat je kan horen is dat je mama vermoord is. Er lopen zoveel gruwelijke mensen op de wereld en dan moeten ze net mijn mama afpakken."

"Ik was fier dat ze aan parachutespringen deed. Dat maakte haar uniek. Na haar dood hebben we altijd geprobeerd onze gedachten te verzetten", vertelde Karol, die geregeld in tranen uitbarstte. "Op dit proces hoort ge dingen van uw mama, die ge als kind echt niet wilt horen. Ze is een parachutiste, maar ze is bovenal mijn mama", snikte Karol.

Meester Vermassen vroeg dan wat zij ervan vond dat de moeder van Els Clottemans ook donderdag nog bleef herhalen dat de mama van Karol zelfmoord pleegde.

"Uw mama heeft geen zelfmoord gepleegd"

Karol stormde donderdag onthutst naar buiten, omdat ze het niet kon aanhoren. "Ons mama had ons nog. Ik houd het niet voor mogelijk dat iemand dat nog maar durft zeggen", zei Karol. Daarop stond Vic Van Aelst recht en zei: "Uw mama heeft geen zelfmoord gepleegd."

"Ik begrijp niet dat iemand met zo'n gruwelijke gedachte mijn mama dit aangedaan heeft. Dat kan maar een iemand zo gestoord doen. Dat hebben de psychiaters bewezen. Ik kan het niet snappen", riep Karol.