Assisenzaal in tranen bij getuigenis van zoon Vincent

Print

Assisenzaal in tranen bij getuigenis van zoon Vincent

De volledige assisenzaal in Tongeren was vrijdag overmand door tranen bij de pakkende getuigenis van de 17-jarige Vincent De Wilde, de zoon van slachtoffer Els Van Doren. De jongen werd bijgestaan door zijn zus Karol en probeerde zich kranig te houden, maar kreeg het vaak heel moeilijk. "Mama is een zekerheid in het leven en als je die verliest, dan stort uw hele wereld in", zei Vincent, die meermaals in tranen uitbarstte.

Vincent begon zijn getuigenis wat onwennig en na wat gestamel zei hij: "Mijn zus en mijn papa hebben het absoluut niet gedaan. Dat weet ik zeker." Daarop zei voorzitter Michel Jordens dat Vincent moest vertellen wat voor een persoon zijn mama was."Door de week was mama altijd thuis, als ik van school terugkwam. Mijn weekend was goed gevuld. 's Zaterdags ontbeten we samen, voordat mama vertrok om te gaan parachutespringen. 's Middags at ik bij bomma en bompa spinazie met worst. In de namiddag ging ik naar de scouts. Zaterdagavond was het met papa filmavond. Zondagmorgen ging ik voetballen en in de namiddag maakte ik mijn huiswerk."

Geen afscheidskus

"Ik vond het geen probleem dat mama ging springen, omdat ze er de hele week voor ons was.We proberen het verlies van mama zo goed mogelijk te verwerken. Nu met het proces komt alles weer terug. We proberen ons leven terug op te pakken. Papa doet altijd zo goed mogelijk zijn best."

"Van een ding heb ik spijt, van iets wat ik normaal altijd deed. Ik heb mama geen afscheidskus gegeven die zaterdag", aldus Vincent, die daar een schuldgevoel over had. Hoewel de hele zaal met een krop in de keel zat, verroerde beschuldigde Clottemans geen vin.

Lees de getuigenissen:

De assisenzaal en de relaiszaal zaten tijdens de pakkende getuigenissen van de kinderen, de zussen en de vader van Els Van Doren afgeladen vol. Het assisenhof sloot vrijdag het verhoor van 172 getuigen af.

Maandag beginnen de pleidooien van de burgerlijke partijen met meesters Jef Vermassen en An Govers. Dinsdag is de verdediging aan het woord met Vic Van Aelst en Katrien Van der Straeten. De replieken volgen woensdagmorgen. Voorzitter Jordens hoopt dan dat de jury woensdagmiddag in beraad kan gaan voor de schuldvraag.