"Els Van Doren en Jan De Wilde waren een fantastisch koppel"

Op het assisenproces over de parachutemoord omschreef de 50-jarige Ingrid Borré, de stiefmoeder van slachtoffer Els Van Doren haar en echtgenoot Jan De Wilde als een fantastisch koppel. "Ze vormden een tandem. Els deed het huishouden en stuurde, terwijl Jan trapte."

wverhaert

"Als Els ging parachutespringen, dan was voor het weekend alles goed geregeld voor de kinderen. Ik heb nooit ruzies gezien bij Jan en Els", vertelde Ingrid Borré, die ook met klem bevestigde dat Jan niets wist van de buitenechtelijke relatie van Els Van Doren.

De zus van Jan, Ann De Wilde, zag Jan en Els als voorbeeld voor het ideale gezin. "Jan zei altijd dat Els heel gelukkig en ontspannen thuis kwam na een weekend parachutespringen. Sinds Els haar dood is Jan niet meer de broer van vroeger. Op zo'n manier je vrouw verliezen is het verschrikkelijkste wat je kan meemaken", aldus Ann De Wilde.

De vader van Jan De Wilde overleed in februari vorig jaar. Zijn verklaring werd voorgelezen. "Jan houdt nog van Els (...) Noch Jan, noch wij hadden geweten van de buitenechtelijke relatie van Els."

Meer over Jan De Wilde