Kabouters razend op politici

Print
Kabouters razend op politici

Kabouters razend op politici

"De kabouters moeten de laatste drie jaar niets anders doen dan pretzalfjes maken omdat de grote mensen droevig en neerslachtig zijn. We willen geen nieuwe performateur of impotenteur, maar een regering die werkt voor haar volk. Voor de 10 miljoen Belgen die moeten toekijken hoe de politici er niets van terechtbrengen." Dat zegt Wotkov, secretaris-generaal van de Belgische kaboutergroeperingen.

Drie kabouters hebben vrijdagmiddag aan de ingang van het federaal parlement in de Wetstraat een boze brief afgegeven, in naam van de Alliantie der Belgische kabouters. Daarin zeggen ze dat de kabouters het wachten beu zijn en eisen ze een sociale federale regering die werkt voor alle "kleine" Belgen.

"We willen niet nog eens drie weken, maanden of jaren wachten", aldus Wotkov. "We zijn het beu dat de politici voor zichzelf werken en niet voor de Belgen die hen verkozen hebben", gaat de secretaris-generaal verder.

Wotkov is in de "grote-mensen-wereld" de 28-jarige Brusselaar Wouter Vanaelst. Samen met zijn twee vrienden Geert Haverbeke (31) en Micheline Bruyninckx (49) heeft hij het initiatief genomen voor deze ludieke protestactie. De drie kabouters zeggen dat ze van geen enkele partij lid zijn maar omschrijven zich als "gewone, links-actieve burgers".