Twintiger riskeert twee jaar cel voor aanranding tientallen meisjes

Print
Het Brusselse parket heeft vrijdag een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel gevraagd voor Bruno V. De 26-jarige Beerselnaar maakte zich tussen 2000 en 2007 schuldig aan aanranding van de eerbaarheid op een twintigtal minderjarige meisjes. Sommige van hen waren nauwelijks 12 jaar oud.

Bruno V., die volgens de psychiaters een onzekere jongeman is, zocht via internet contact met jonge meisjes en vrouwen. Hij stuurde de chatgesprekken vrij snel naar erotisch getinte onderwerpen en vroeg hen dan zich voor de webcamera uit te kleden. Als een meisje weigerde, bedreigde hij haar.

Daarnaast gaf de man zich ook uit voor student fotografie die op zoek was naar modellen. Meisjes die daarop ingingen, moesten naakt poseren en als ze dat niet wilden, dreigde hij ermee hen te verkrachten. Ten slotte wisselde hij via het internet ook kinderpornografie uit.

V. werd uiteindelijk in 2007 opgepakt en wordt sindsdien psychiatrisch en medisch begeleid. Zo neemt hij medicatie om zijn hormonenspiegel onder controle te houden. Zowel het parket als V.'s advocaat, meester Lieven Ral, drongen erop aan dat die begeleiding zou voortgezet worden als deel van zijn probatievoorwaarden. Zo zou V. zich moeten onderwerpen aan onaangekondigde bloedonderzoeken en aan onaangekondigde controles van zijn internetgebruik. De rechtbank doet op 12 november uitspraak.