Walter Van Mechelen aan hoofd Alfaport

Print
Walter Van Mechelen is vanaf 15 oktober 2010 de nieuwe voorzitter van Alfaport Antwerpen, de federatie van havengebonden en logistieke ondernemingen. Hij volgt Roger Roels op.

Van Mechelen werd al op 27 mei aangeduid als de toekomstige voorzitter. De dagelijkse leiding van de belangengroep blijft in handen van Rudi De Meyer.

Van Mechelen is al zijn hele carrière actief in de maritieme sector. Hij startte in 1977 bij de scheepvaartagentuur Grisar & Velge. Tussen 1990 en 2002 was hij algemeen directeur van deze agentuur en Polytra en leidde hij ook diverse dochtermaatschappijen. Van 2002 tot 2010 was hij bestuurder en algemeen directeur van alle firma’s uit de groep Velge.

Momenteel is hij bij Gosselin actief als directeur marktontwikkeling. Van Mechelen zetelde verschillende termijnen in de raad van bestuur van de Antwerpse Scheepvaartvereniging (ASV) en de Vereniging voor Expeditie, Logistiek en Goederenbelangen van Antwerpen (VEA) waar hij nog steeds eerste ondervoorzitter is. Sinds december 2009 is hij ook voorzitter van Portilog, de aanbieder van havengebonden en logistieke opleidingen.

JVG