Fair Trade bib en politie op Hoeseltse avondmarkt

Print

Fair Trade bib en politie op Hoeseltse avondmarkt

Hoeselt - De inwonende en uitgeweken Hoeselaar die van zijn dorp en de mensen houdt weet vrijdagavond voorafgaand aan de oktoberkermis waar een kijkje te nemen. De hele dorpsstraat en een deel van de Hoogstraat worden ingenomen door markstandjes van de jaarlijkse avondmarkt. Er zijn dit jaar ook twee themastanden. Bibliotheek en de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (foto's) slaan de handen in mekaar. En de politiezone van Bilzen-Hoeselt-Riemst is aanwezig met een zogenaamd politiedorp.
Bibliothecaresse Marleen Smets: "Op kermisvrijdag 15 oktober worden opnieuw oude boeken verkocht in de bibliotheek. Ook de bibliotheek is verkocht aan eerlijke handel. Wij steunen de doelstelling van Fair Trade om boeren in ontwikkelingslanden een faire prijs te geven voor hun product. Tijdens de boekenverkoop kan je een kopje koffie drinken of een glaasje eerlijke wijn, fruitsap en versnaperingen proeven".
Communicatieverantwoordelijke Katrien Vangronsvelt: "In het politiedorp kan het publiek kennis maken met verschillende aspecten van het politiewerk. Er staan verschillende voertuigen, er wordt uitleg verschaft over snelheidsmetingen, adem- en drugstesten en kinderbeveiligingssystemen. Je krijgt er ook tips om je woning te beveiligen tegen inbraak. Het nut van de veiligheidsgordel kan je zelf testen in een tuimelwagen en er is informatie beschikbaar voor wie een job bij de politie wil".
De avondmarkt begint omstreeks 17 uur.
Fred Peeters

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio