Misbruikte neef Vangheluwe dient klacht in bij De Troy

Print
Misbruikte neef Vangheluwe dient klacht in bij De Troy

Misbruikte neef Vangheluwe dient klacht in bij De Troy

De neef van Roger Vangheluwe heeft in augustus een klacht ingediend bij onderzoeksrechter Wim De Troy voor verkrachting en aanranding. Dat nieuws raakt nu pas bekend.

De neef van de ex-bisschop van Brugge heeft op 3 augustus een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend bij Brussels onderzoeksrechter Wim De Troy. Hij beschuldigt zijn oom van verkrachting en aanranding. Het slachtoffer deed dit via zijn advocaat Christine Mussche.

Volgens procureur Jean-Marie Berkvens van het parket van Brugge was hij niet op de hoogte van deze klacht. Het Brugse parket was na het ontslag van Vangheluwe begonnen met een opsporingsonderzoek op eigen initiatief. Tot vandaag onderzoeken het gerecht van Brugge en Brussel dezelfde feiten naast elkaar.

Volgens procureur Berkvens is er dan ook dringend overleg nodig. Dat overleg tussen het gerecht van Brugge en Brussel zal georganiseerd worden door de federale procureur. Procureur Berkvens zal niet met de pers communiceren over deze zaak tot de datum van het overleg bekend is.