Food

Varkensvlees met hummus van cashewnoten, gevulde uien met perzik, abrikoos en munt

Print

Varkensvlees met hummus van cashewnoten, gevulde uien met perzik, abrikoos en munt

Ingrediënten :

8 kleine jonge uien, 4 gedroogde en gewelde abrikozen, 2 verse rijpe perziken, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap, 2 takjes verse munt, peper en zout, 4 biologische varkensmedaillons, peper en margarine of olie, 1 eetlepel cashewnotenpasta, 1 blik kikkererwten, 1 teentje knoflook, paar druppels citroensap, zout en cayennepeper, olijfolie, 25 g gezouten cashewnoten.

Bereiding :

1 Pel de uien. Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem, zet er de uien in en blus onmiddellijk met 100 ml water. Doe het deksel op de pan en smoor de uien op een laag pitje tot ze lekker zacht zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Halveer ze.

2 Snijd de gewelde abrikozen en de geschilde verse perziken in blokjes en marineer ze tien minuten in een mengsel van honing, citroensap, gehakte munt, peper en zout. Bak het mengsel even op zodat het fruit door en door warm is en vul er de uien mee op.

3 Maak een notenhummus door de uitgelekte kikkererwten in de keukenmachine te draaien, samen met de notenpasta, knoflook, citroensap, zout en cayennepeper. Voeg olie toe totdat een romige massa is ontstaan.

4 Bak de varkensmedaillons in olie of margarine, kruid met peper en snijd in schijfjes. Leg het vlees op warme borden, leg er de gevulde uien naast en werk af met notenhummus. Garneer met gehakte cashewnoten.

www.ambiance.be

Niet te missen