Food

Toast met iberische ham, kleine oesterzwammen en auberginekaviaar

Print

Toast met iberische ham, kleine oesterzwammen en auberginekaviaar

Ingrediënten :

8 sneetjes pata negra ibérico, 4 grote toasten, 400 g kleine oesterzwammen, 2 sjalotten, 1/2 citroen, 1 teentje look, 60 g mini mozzarella, 60 g gekonfijte zongedroogde tomaat, enkele parmezaanschilfers, enkele blaadjes rucola, plukjes verse groene kruiden, 1 aubergine, 2 sjalotten, 1 teentje look, 2 dl kippenbouillon, 1 dl pastis, 1 rijpe avocado, 1 citroen, 1 teentje look, peper en zout.

Bereiding :

1 De auberginekaviaar. Stoof de fijngesneden ingrediënten aan in olijfolie. Bevochtig en laat verder stoven in de pan. Mix alles

2 Voor de guacamole. Ontpit de rijpe avocado. Meng met citroensap en look. Kruid met peper en zout, mix het geheel.

3 Kleur de toast in wat olijfolie

4 Fruit de oesterzwammen met sjalot, look, peper en zout. Bevochtig met citroensap.

5 Leg de toast op het bord. Schik er gekonfijte tomaat en oesterzwammen bovenop. Bekleed met 2 fijne sneetjes pata negra ibérico. Trek er een lijntje guacemole en een lijntje auberginekaviaar naast. Werk het bord verder af met mozarella, parmezaanschilfers, rucola en verse groene kruiden.

www.ambiance.be

Niet te missen