Europese primeur in Waregem: wie schiet het hardst?

Print
Europese primeur in Waregem: wie schiet het hardst?

Europese primeur in Waregem: wie schiet het hardst?

Zulte Waregem en Club Brugge openen vrijdagavond de elfde speeldag in de vaderlandse voetbalcompetitie mét een primeur. Voor het eerst in Europa zal de snelheid van de schoten gemeten worden. De spelers hebben er dus een uitdaging bij. Wie schiet het hardst?

Een reclamebedrijf uit Oost-Vlaanderen bedacht het systeem waarbij elk schot op of naast het doel een snelheid zal toegewezen krijgen.

"Dit zal voor meer spektakel zorgen", aldus Kristof Leeman in de kranten van de Persgroep. "Het is toch fijn om te weten wie het hardste schot in de competitie heeft. Er kunnen op termijn zelfs rangschikkingen van bijgehouden worden."

De juiste snelheden worden weergeven op een schermpje achter elk doel. Later is het de bedoeling dat de grote scoreborden de gegevens laten zien. "Die software is nog in ontwikkeling. Begin volgend jaar moet dat klaar zijn."

Zulte Waregem wil vanavond zeker stunten tegen Club Brugge om zo de gemiste start wat goed te maken. Essevee heeft na tien speeldagen amper elf punten, goed voor de twaalfde plaats.

De jongens van trainer Bart De Roover hebben de statistieken alvast mee. In de voorbije zeven ontmoetingen aan de Gaverbeek won Club slechts één keer.