Eerste klacht over aidsuitspraak Léonard binnen bij CGKR

Print
Eerste klacht over aidsuitspraak Léonard binnen bij CGKR

Eerste klacht over aidsuitspraak Léonard binnen bij CGKR

De eerste klacht over de felbesproken aidsuitspraak van aartsbisschop André Léonard is binnen bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR). Het is de Oostkampse advocaat Jean-Marie de Meester die nu al voor de tweede keer klacht indient tegen de aartsbisschop.

Een eerdere klacht van de Meester kwam er naar aanleiding van de vergelijking van homoseksualiteit en anorexia die Léonard maakte. Die klacht werd door het CGKR wel zonder gevolg geklasseerd. "Léonard viseert ons", besluit de advocaat nu.

In het boek 'Mgr. Léonard' staat te lezen dat aids een "soort van immanente gerechtigheid" is.

Haat

"De vrije meningsuiting is een belangrijke waarde in onze maatschappij maar anderzijds dienst vastgesteld dat de uitspraken bij herhaling worden gedaan", reageert Jean-Marie de Meester.

"Het begrip 'aanzetten tot haat' moet volgens mij ook ruim worden geïnterpreteerd. De herhaalde uitspraken van de aartsbisschop ten aan zien van holebi's kunnen mensen aanzetten zich af te zetten tegen zijn eigen seksualiteit. In dat kader verwijs ik naar het hoger aantal zelfdodingen bij holebijongeren ten aanzien van heterojongeren."

Lees hier: Letterlijk: dé passage over aids uit boek Léonard