Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print
Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Update vrijdag 15 oktober 8u20

Vandaag blijft het in Limburg bewolkt met af en toe wat motregen of verspreid wat intensere buitjes. Het is ook fris met maxima gemiddeld rond 12°C. Ergens rond 17u bereikt een actieve regenzone dan het noorden van de provincie waarna het overal flink gaat regenen en er uiteindelijk tegen middernacht zo'n 10 liter per vierkante meter zal zijn gevallen.

Zaterdag is het eerst nog druilerig maar in de loop van de dag trekt de motregen weg naar het oosten. Het duurt nog wel tot de avond alvorens de eerste opklaringen onze provincie bereiken. De minima schommelen rond 5 a 6°C en namiddag worden maxima tot 11°C bereikt. De matige noordenwind maakt het voor het gevoel bovendien nog wat kouder. In de nacht naar zondag klaart het helemaal uit en gaat het op de meeste plaatsen vriezen.

Zondag starten we dus op vele plaatsen met vrieskou. Ook de rest van de dag blijft het koud met maxima tot amper 10°C. We kunnen wel rekenen op veel zonneschijn en het blijft overal droog.

Maandagochtend is het dan echt koud met overal vorst. Gemiddeld voor Limburg wordt dat een -1 a -2°C maar in de Kempen is een uitschieter tot -3 of -4°C mogelijk. Overdag klimt de temperatuur naar een graad of 11 a 12. Voormiddag is het nog zonnig, namiddag komt er vanaf het westen meer bewolking opzetten. Het blijft droog tot de avond, waarna we eerst wat lichte regen of motregen mogen verwachten alvorens de buienmolen op gang komt.

Vanaf dinsdag wordt het wisselvallig met regelmatig buien. Het blijft bovendien fris, zeker overdag met maxima niet veel hoger dan 10°C. De minima hangen in sterke mate af van de bewolkingsgraad.

Ruben Weytjens

Niet te missen