Quick-Step wil Hushovd, Velo stopt

Print
Quick-Step wil Hushovd, Velo stopt

Quick-Step wil Hushovd, Velo stopt

Patrick Lefevere, manager van wielerformatie Quick-Step, maakt er geen geheim van dat hij de rangen wil versterken met de Noor Thor Hushovd.

De sprinter maakt normaal de overstap van Cervélo naar het Amerikaanse Garmin. In de deal werd er echter een clausule opgenomen. Bij het behalen van de wereldtitel kon hij alsnog voor een ander team kiezen.

"Hij is het toonbeeld van regelmaat en het prototype van de oerrenner", aldus Lefevere vrijdag in Het Nieuwsblad. "Ik heb bovendien een boontje voor wereldkampioenen." Tom Boonen en Paolo Bettini reden al eens in de regenboogtrui voor de succesmanager.

Concurrentie

Lefevere gaat weldra rond de tafel zitten met de zaakwaarnemer van de snelle Noor. Saxo Bank, Astana, Cofidis, Bouygues en Pegasus trekken echter ook aan zijn mouw.

Is Hushovd trouwens niet hetzelfde type renner als Boonen? "Ik heb met Museeuw, Bettini en Tafi al aangetoond dat ik toppers voor elkaar kan laten werken en dat dit succesrijk is."

Garmin is er echter honderd procent zeker van dat Hushovd hun deal zal respecteren.

Velo

Marco Velo zal volgend seizoen alvast niet te zien zijn in het shirt van Quick-Step. De 36-jarige Italiaan gaat zaterdag na de Ronde van Lombardije, die met vertraging zal starten door een protestactie van de renners, op 'pensioen'. Velo werd vooral bekend als locomotief voor topsprinter Alessandro Petacchi.