"Volledige vleugel gevangenis Vorst moet dicht"

Print
"Volledige vleugel gevangenis Vorst moet dicht"

Volledige vleugel gevangenis Vorst moet dicht

In de gevangenis van Vorst zal een volledige vleugel moeten sluiten als gevolg van een grondverzakking, die te wijten is aan een waterlek. Voor zestig gedetineerden moet een oplossing worden gezocht.

Een nieuwe inspectie wees donderdag aan dat de verzakking erger is dan men eerder dacht. In het voorbije weekend werden al vijf cellen ontruimd in vleugel B. Ook andere lokalen, zoals de griffie, moeten nu dicht.

"Waar de gevangenisdirectie die zestig gedetineerden gaat onderbrengen, is ons een raadsel. Want alle andere gevangenissen zitten ook propvol", aldus ACOD-vakbondsafgevaardigde Gino Hoppe in Het Nieuwsblad.

Die krant heeft het ook over een dramatische arbeidsinspectie. Die zou een dringende controle van het Federaal Voedselagentschap hebben gevraagd naar aanleiding van het vele ongedierte in de keuken van de instelling. Ook de brandveiligheid zou niet helemaal in orde zijn. Er doen dan ook al geruchten de ronde dat de oude gevangenis weldra volledig dicht zal moeten. Over zes jaar is er een nieuwe strafinstelling in het Brusselse, meer bepaald in Haren.