Zornik-zanger Koen Buyse in jury 'Idool 2011'

Print
Zornik-zanger Koen Buyse in jury 'Idool 2011'

Zornik-zanger Koen Buyse in jury 'Idool 2011'

Met drie nieuwe en één vertrouwde naam in de jury neemt 'Idool' een verse start op vtm. De populaire muzikale wedstrijd keert vanaf maart 2011 weer op de buis.

Wegens het soortgelijke 'My name is', dat vorige maand liep op vtm, werd 'Idool 2011' enkele maanden uitgesteld. Maar vanaf dit weekend worden de eerste opnames ingeblikt. De interesse van het publiek is er alvast, want vtm noteerde meer dan 3.500 inschrijvingen.

Na een grondige preselectie bij vtm bleven hiervan enkele honderden over die de komende weekends auditie mogen doen voor de jury in Roeselare en Puurs. Aan het opzet van het programma werden enkele dingen gewijzigd. Zo mogen alle kandidaten op de auditiedag zichzelf begeleiden met een instrument. Voorheen moest iedereen a capella z'n ding voor de jury doen.

Maar de grootste verandering in het programma is de jury. Daarin zijn drie nieuwkomers te bespeuren. Uit de vorige bezetting, met Vera Mann, Herman Schueremans, Patrick Carbonez en Jean Blaute, is enkel deze laatste overgebleven.

Naast hem komt Zonhovenaar Koen Buyse te zitten, de frontman van Zornik. Wouter Van Belle zat al in de jury van VT4's 'Can you duet' en stond mee aan de wieg van de carrières van Axelle Red, Gorki en Novastar. De vreemde eend in de bijt is de jonge flamboyante Sylvia Van Driessche, hoofdredactrice van Joepie. Koen en Kris Wauters zijn opnieuw het presentatieduo van 'Idool'.

Tom VETS