thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Laatste dag getuigenverhoren met zussen en kinderen Els Van Doren: volg het live

In het assisenproces over de parachutemoord komen vandaag de laatste getuigen naar voren. Na het gezin van Els Clottemans gisteren komen in de loop van de dag de familieleden van Marcel Somers, Jan De Wilde en Els Van Doren aan bod. Met de getuigenissen van de zussen en de kinderen van het slachtoffer op het programma lijkt het een erg emotionele slotdag te worden.

fvranckx

Opvallende aanwezige in de zaal is Martine De Kegel, de moeder van de beschuldigde Els Clottemans. De moeder moest wachten tot na afloop van haar getuigenis op donderdag om de zittingen bij te mogen wonen. De Kegel hield donderdag een opvallende smeekbede om haar dochter onschuldig te verklaren. Bij het verlaten van de zaal 's avonds wuifde ze nog naar haar dochter en riep ze haar naam. Bij het binnenkomen van de assisenzaal vrijdag knikte Els Clottemans naar haar moeder en kon er een kleine glimlach vanaf.

Is eveneens (opnieuw) in de assisenzaal aanwezig: kroongetuige Mike Vogeleer. De man die voor duizenden euro's foto's verkocht aan een krant, werd opnieuw opgeroepen. Hij was het ook die verklaarde dat Clottemans bij haar sprong opzettelijk de formatie had verlaten, een theorie die volgens expert Erwin De Clercq niet hard gemaakt kan worden.

Zussen en kinderen getuigen

In tegenstelling tot de familie van Clottemans - getuigen mogen normaal gezien niet aanwezig zijn als ze nog niet aan bod zijn gekomen - is die van Van Doren wel al sedert het begin van het proces aanwezig tijdens de zittingen, steeds steun zoekend bij elkaar.

In de namiddag wordt eerst Ingrid Borré, de stiefmoeder van het slachtoffer, verhoord. Ingeborg Van Doren (rechts op de foto), de oudste zus en de kinderen Vincent en Karol De Wilde - op het moment van de feiten respectievelijk 13 en 15 jaar oud - komen nadien aan bod. De dag wordt afgesloten met de jongste zus, Ann Van Doren (links op de foto), en vader Jan Van Doren.

Het verhoor van dochter Karol is belangrijk in het kader van het onderzoek naar Els Clottemans' lijstje van mogelijke daders. De beschuldigde beweert dat zij haar moeder tijdens de weekends miste en daarom de parachute wel eens zou hebben kunnen doorgeknipt. "Om haar moeder bang te maken", aldus Clottemans.

Vader Jan De Wilde vertelde tijdens zijn emotionele getuigenis vorige week echter dat Karol daar "geen drama" van maakte omdat ze haar moeder door de week genoeg zag.

Volg de getuigenissen:

Volg de getuigenissen van de familie van Els Van Doren live

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer