Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Spectaculaire beelden binnenin actieve vulkaan waren echt

Enkele maanden geleden gingen beelden van een twee avonturiers die in een actieve vulkaan afdaalden, de wereld rond. Volgens sommigen was dit zo hallucinant dat het niet echt kon zijn. De cameraman, Geoff Mackley, kan er alleen maar met lachen.

drombouts

"De reacties zijn waanzinnig", zegt de Nieuw-Zeelander op de 'Today Show' van NBC. "De impact is veel groter dan ik ooit heb durven dromen. En ja, sommigen zeggen dat het allemaal nep is. In een mail voegde er iemand zelfs aan toe: zoals de maanlanding. Nee, je moet die opmerkingen duidelijk met een grote korrel zout nemen."

Mackley moet wel toegeven dat zijn collega-klimmer Drew Bristol in realiteit op zo'n honderd meter van de lava verwijderd is. Door een speciale lens lijkt het echter dat hij er vlakbij staat. Het was hoe dan ook heet genoeg om een speciaal pak aan te doen. "De hitte van de lava is enorm intens. Zonder aangepaste kleren is het natuurlijk ondenkbaar zo dicht af te dalen."

De beelden werden geschoten op een van de eilanden van Vanuatu, namelijk Ambrym, in de Stille Oceaan. Mackley hoopt er zo snel mogelijk terug te keren om dan nog dieper in de vulkaan te dalen.

Bekijk de spectaculaire beelden en het interview hier via YouTube:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer