Emotionele getuigenis van Jan De Wilde: herlees het verhoor

Op de tiende dag in het proces over de parachutemoord kwamen de resterende leden van de parachuteclub in Zwartberg en Jan De Wilde, de echtgenoot van de overleden Els Van Doren, aan het woord.

fvangarderen

De getuigenis van De Wilde was bijzonder aangrijpend. De man was zichtbaar geëmotioneerd. Ook meester Jef Vermassen kreeg het moeilijk en moest naar zijn zakdoek grijpen.

Uit de verklaringen van de echtgenoot van Van Doren bleek onmiddellijk dat zijn overleden vrouw hem nog steeds nauw aan het hart ligt.

Toen rechter Jordens aanhaalde dat sommige mensen vermoedden dat hij de parachute gesaboteerd zou hebben, reageerde De Wilde erg emotioneel. "Ik heb geen enkel motief. Ik zag Els doodgraag, tot de laatste dag". Toen de rechter informeerde naar het moment dat hij het nieuws over haar dood vernam, barstte de weduwenaar in tranen uit.

Volg het verhoor van Jan De Wilde

Geen vragen

Clottemans keek Jan De Wilde tijdens zijn getuigenis niet aan. Ze richtte haar blik continu op het hof. Dat deed ze ook toen vorige keer minnaar Marcel Somers aan het woord kwam.

Afsluitend deed meester Vic Van Aelst vanmiddag nog opmerkelijke mededeling: "Uit respect voor de familie hebben meester Van Der Straeten en ik beslist om geen vragen te stellen", aldus de man.

Twee brieven

Ook gisteren was het een bewogen dag in het hof. Een anonieme brief zorgde er voor ophef. De briefschrijver, die anoniem wilde blijven, wees in de richting van Marcel Somers, de minnaar van Els Van Doren en Els Clottemans. Hij zou betrokken zijn bij de moord.

Vanmorgen meldde rechter Jordens dat er ook een tweede brief op het gerechtshof was aangekomen. "Dit keer wel met naam en adres op", klonk het.

Ook meester Jef Vermassen en openbaar aanklager Patrick Boyen hadden dezelfde brief ontvangen.

Meer over Jan De Wilde