thumbnail: null
thumbnail: null

Ludo van Campenhout en Annick De Ridder hadden relatie

Ludo Van Campenhout en Annick De Ridder deelden ooit het bed en waren beiden Open VLD-kopstukken in Antwerpen. Maar nu delen ze niets meer. Integendeel, in het Oosterweeldebat zijn het bitse tegenstanders van elkaar.

Van Campenhout, intussen ex-Open VLD, is tevreden met de gekozen tunnelvariant voor de Antwerpse ring.

ghouben

De Ridder huldigt het Open VLD-standpunt dat de meerkost hiervan te hoog is en niet op Antwerpen afgewenteld mag worden.

"Heftige relatie"

Achter hun politieke twist schuilt volgens Dag Allemaal, dat enkele hooggeplaatste maar helaas anonieme Open VLD'ers citeert, wellicht ook een amoureuze afrekening.

"De relatie was heftig en de breuk begin 2007 was dat evenzeer", aldus een intimus. Van Campenhout en De Ridder, 12 jaar jonger, raakten ongeveer 5 jaar geleden bevriend, hij was getrouwd en vader van twee kinderen.

Hun liefde kreeg een klap na de nederlaag bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006. Van Campenhout bleek niet langer de coming man bij Open VLD. "Daarom was hij voor De Ridder niet meer interessant. Toen werd het een knipperlichtrelatie. Dan was Ludo weer een tijd niet welkom bij haar. Dan weer wél", aldus een hoge bron binnen Open VLD.

Dag Allemaal boort nog een andere bron aan die stelt dat Van Campenhout in een zware depressie sukkelde nadat hij met zijn huwelijksaanzoek bij De Ridder een serieus blauwtje liep. "Het is nooit meer goed gekomen tussen die twee".

Een gewezen vriend van Van Campenhout wijst erop dat hun liefdesstrijd een machtsstrijd is geworden. De Ridder zou geen reden meer hebben om vast te houden aan Van Campenhout - "hij is (intussen was, nvdr) in zijn partij duidelijk een uitdovend licht". Annick De Ridder ziet volgens deze ingewijde in hem geen toekomst en kiest resoluut voor haar carrière bij de Open VLD.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer