Gouverneur Denys heeft kanker

André Denys, de gouverneur van Oost-Vlaanderen, kan wegens ziekte zijn functie een tijdlang niet uitoefenen. Een team medewerkers zal hem deze maand vervangen.

wverhaert

Denys is vorige week maandag in het Universitair Ziekenhuis van Gent opgenomen met een klaplong. De gouverneur mocht dezelfde dag nog het ziekenhuis verlaten. De artsen stelden bij de behandeling echter een vorm van kanker vast. De komende weken wordt onderzocht om welk type kanker het gaat. Vervolgens zal een behandeling worden opgestart.

"De gouverneur is erg gemotiveerd om de ziekte te overwinnen", luidt het in een kort persbericht. "Hij is van oordeel dat zijn algemene fysieke conditie en de snelle vaststelling van de kanker hem hierbij kunnen helpen. In de volgende weken zullen prioritair verdere onderzoeken worden uitgevoerd en behandelingsmethodes opgestart."

Een team met onder meer kabinetschef Björn Heirbrant, arrondissementscommissaris Walter Dejaegher, veiligheidsdirecteur Luc Bauwens en eerste gedeputeerde Alexander Vercamer zal hem in oktober vervangen.

Bekijk het verslag op TVOost:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer