Kim Geybels dient strafklacht in tegen N-VA-top

Print
Kim Geybels dient strafklacht in tegen N-VA-top

Kim Geybels dient strafklacht in tegen N-VA-top

Lummen - De N-VA weigert in te gaan op de schadevergoeding van 452.000 euro die Kim Geybels eist van de partij. Geybels zelf dient daarom effectief een strafklacht in wegens afpersing en laster. De partij schuift de zaak door naar haar advocaten.

De N-VA is in ieder geval overtuigd van een goede afloop: "De N-VA heeft zich in deze zaak niets te verwijten. We kunnen enkel betreuren dat mevrouw Geybels nu gekozen heeft om de partij maximaal proberen te beschadigen met laster en onterechte aantijgingen."

Afpersing

Geybels beweert dat N-VA-voorzitter Bart De Wever, fractieleidster Liesbeth Homans en senaatsvoorzitter Danny Pieters haar tot ontslag hebben gedwongen na haar 'drugavontuur' in Thailand.

Afgelopen woensdag liet de advocaat van de spoedarts en ex-senator per aangetekende brief weten dat Geybels een strafklacht met burgerlijke partijstelling zou indienen indien er geen schadevergoeding betaald zou worden. Geybels wilde haar inkomensverlies, omdat ze haar wedde als senatrice verliest, terugvorderen.

Volgens de advocaat van de N-VA zou het gaat om twee klachten: de eerste klacht is gericht tegen De Wever, Homans en Pieters wegens afpersing. De tweede tegen de N-VA en woordvoerster Valerie Van Peel wegens laster.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio